zondag 3 januari 2010

Recept van de dag! Zuurkool met snelle goulash





Ingrediƫnten voor 4 personen

=1 Zakje Zuurkool - 750 gram kruimige aardappelen ,geschild=
=1,5 dl warme melk = zout en versgemalen peper = 1 rode
paprika, in reepjes = 1 groene paprika in reepjes = 1 Ui , in
ringen = 400 gram runderreepjes 2 eetl. milde paprikapoeder,
=1 blikje tomatenpuree = 1 vleesbouillontablet = 4 eetl. olijfolie,

Hulpmiddelen

KOOKPAN
BAKPAN

Bereidingswijze

1. Knijp het vocht zoveel mogelijk uit de zuurkool.Kook de zuurkool
met de aardappels in 25 min. gaar. Schep de zuurkool eraf
en stamp puree van de aardappelen met de melk. Schep de
zuurkool erdoor. Bestrooi de runderreepjes met zout,peper
en paprikapoeder..
2. Verhit de olie in de pan en bak de rundereepjes al omscheppend
bruin en gaar. schep ze uit de pan en bak de ui en groene
paprika 3 tot 4 min. Voeg de rode paprila toe en bak nog
2 min. mee.
3.Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut mee.
Voeg 1.5 dl water en een bouillontablet toe en laat het even
sudderen. Schep het vlees erbij en warm even mee.
Serveer de zuurkool met de snelle goulash.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten