zondag 3 januari 2010
Recept van de dag! Cevapcici
Ingrediƫnten voor 4 personen
750 gr. gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 theel. paprikapoeder (kan ook sambal zijn, dan 1/2 theel.)
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 theel. fijngehakte munt
1 ei, losgeklopt
1 beschuit, verkruimeld (of paneermeel)
zout en peper
2 eetl. olijfolie
Hulpmiddelen
Mengkom
Koekenpan of grilpan
Voorbereiding
Meng het gehakt met de ui, knoflook, paprikapoeder (sambal), peterselie, munt, ei, beschuit (paneermeel), zout en peper naar smaak.
Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van ca. 8 cm. lang en 2 cm. doorsnee. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de koekenpan of grilpan en bak of gril de cevapcici in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten