zondag 3 januari 2010

Recept van de dag! Cevapcici


Ingrediƫnten voor 4 personen

750 gr. gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 theel. paprikapoeder (kan ook sambal zijn, dan 1/2 theel.)
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 theel. fijngehakte munt
1 ei, losgeklopt
1 beschuit, verkruimeld (of paneermeel)
zout en peper
2 eetl. olijfolie

Hulpmiddelen

Mengkom
Koekenpan of grilpan
Voorbereiding

Meng het gehakt met de ui, knoflook, paprikapoeder (sambal), peterselie, munt, ei, beschuit (paneermeel), zout en peper naar smaak.
Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van ca. 8 cm. lang en 2 cm. doorsnee. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de koekenpan of grilpan en bak of gril de cevapcici in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten