zondag 3 januari 2010

Recept van de dag! Bulgaarse Salade

Bijgerecht

Recept uit Bulgarije voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten
2 kleine aubergines
2 rode puntpaprika's
1 komkommer, in blokjes
3 el fijngehakte walnoten (liefst geroosterd)
5 el olijfolie of zonnebloemolie
2 el wijnazijn
2 teentjes knoflook, geperst
zout en peper
3 rijpe tomaten, in schijfjes
8 zwarte olijven zonder pit
2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Leg de gewassen aubergines en puntpaprika's op een rooster midden in de oven en bak ze 25 minuten. Snijd ze in stukjes zodra ze enigszins zijn afgekoeld. Verwijder daarbij de zaadlijsten (en eventueel ook de schillen).

Meng de stukjes aubergine en paprika met de komkommer en walnoten in een schaal. Roer een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook, zout en peper en meng deze door de salade. Garneer met de schijfjes tomaat, de olijven en de peterselie. Sprenkel er de resterende eetlepel olie over en serveer op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten