Vandaag bereiden we een oud en bekend gerecht voor dat populair is over de gehele balkan.
Sarma
Ingrediƫnten
2 pakken zurekool bladeren(verkrijgbaar bij een turkse supermarkt)
1 ui
4 teentjes knoflook
1 kilo half om half gahakt
ong. 250 gr. heel fijn gesneden spek
peper
rode paprika poeder
vegeta(of zout)
olie
1 thee glas gewassen rijst
Voorbereiding
De boven genoemde ingredienten goed mengen.Van de zurekool bladeren de harde nerf er voorzichtig uit snijden.In een diepe pan 1 blad zure kool leggen.
Hulpmiddelen
kom, plank om op te rollen, theelepel, grote pan en een zwaar bord.
Bereidingswijze
Neem een blad zure kool plat in een hand. Maak met je andere hand een rolletje van het gehakt mengsel en leg dit op het blad. Zij kanten goed dicht vouwen en het rolletje goed strak op rollen. Pan vullen met deze rolletjes. Leg daarna een lekker stuk gerookt spek er boven op voor de smaak.Doe er nu zo veel warm water bij dat de rolletjes onder water staan. Het water aan de kook brengen en als het een maal kookt het vuur heel zacht zetten en een paar uur laten staan. Tip: zurekool bladeren die kapot zijn en niet geschikt zijn om rolletjes van te draaien kan je in kleine stukjes snijden en op de rolletjes leggen en mee koken. Voor sarma geldt: Maak gerust te veel, hoe langer het staat hoe lekkerder het is en je kunt het heel makkelijk in vriezen.
maandag 30 november 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten